Den redigerte virkeligheten

Jeg skrev dette innlegget til særemnet mitt som skal leveres neste år.  Jeg synes vi burde få opp øynene våres, fordi mesteparten av tiden er de lukket.  Hvis noen vil låne innlegget eller kun deler av det, så MÅ dere spørre meg, fordi dette er en innlevering.  Vær så snill, ta dere god tid og les igjennom.  Innlegget skulle handle om noe som engasjerte meg i samfunnet, så jeg kikka nedover VG.no, når jeg fant et innlegg der det sto at toppbloggerne redigerte bildene til det ugjenkjennerlige.  Jeg er langt ifra den som elsker kroppen min, men vil at folk skal respektrere seg selv.  Takk for at du kikker innom bloggen min og bruker litt av din tid på det jeg skriver.  TUSEN TAKK ♥©

Vi lever i et samfunn der utseende er viktigere enn noensinne.  Det perfekte kroppsidealet er for de fleste uoppnåelig, men hvorfor er det sånn?  Hvorfor er det et fast utseende eller kroppstype som skal regjere?

Enten skal man være syltynn, ha langt skinnende blondt hår, være fit, ha norges største rumpe eller ha de nydeligste øynene som finnes.  Kroppsfokuset har gått til hodet på folk.  Man føler aldri at man er bra nok som man er.  Ikke alle kan eller har mulighet til å trene hver dag og bli fit med markert sterke kropper.  Ikke alle kan være syltynne heller.  Kroppsfokuset har vært et stort tema hele veien, i alle år, men hvordan kan det forandre seg så mye på så kort tid?

På 50-tallet var Marilyn Monroe dronningen av kroppen alle ville ha.  Hun var verken syltynn eller full av muskler.  Hun hadde kvinnelige former.  Nå, i 2013, hadde hun blitt kalt overvektig av moteindustrien og den hverdagslige verden.  Syltynne modeller får ikke jobber, fordi de ikke er tynne nok, enda de er farlig tynne.  Klesplaggene blir mindre og mindre i størrelse, fordi kleskjedene forventer at kjøperne skal se ut som dems egene modeller.

Kroppsfokuset ødelegger jenter og gutter verden over.  Det er stadig glere mennesker med spiseproblemer, selvmordtanker og depresjon.  Det er blitt mye mer populært å trene.  Det er bra å trene og holde kroppen frisk, men ikke i alt for store mengder…  Toppbloggerne er et bevis på hva dette gjør med verden.  Jeg har ikke noe i mot noen som helst.  De fortjener å ligge på toppen, fordi de har jobbet seg dit og klart og opprettholde bloggene.  Dette er ikke hat mot noen, men sannhetenstime.  De blir sett av tusenvis av mennesker hver dag som klikker seg inn på bloggene deres.  De føler presset av å se bra ut, og får kritikk av folk som mener de ikke gjør det.  Det er blitt veldig lett å redigere bilder, noe som har endt med at folk redigerer seg selv, med blandt annet tynnere midje, mindre lår, større lepper, renere hud og blankere øyne-  Kjendiser blir tvingt ned i vekt for filmroller, turneer og award show.

// Bilder lånt fra weheartit.com

Hvorfor kan man ikke bare være seg selv?  Selv er jeg langt ifra den som trives i bikini eller smiler når jeg ser meg selv i speilet.  Helt ærlig, så er bikini min største fiende, takket være det samfunnet jeg lever i.  Alle er forskjellige og det må vi godta.  Hvis du ikke respekterer deg selv, hvem skal gjøre det da? 

Hva synes du om innlegget?

Hva mener du om saken?

14 kommentarer

Siste innlegg