Sommer i Oslo

 

Hei fine mennesker!

 

Det ble bading som nevnt i forrige innlegg og det var utrolig deilig å kjøle seg ned på nydelige Nordstrand Bad.  Vi badet ganske seint, så vi rakk å nyte solnedgangen og gjenskinnet i vannet.  Så fint!  Jeg dro med to venninner og det er så koselig å være sosial og finne på ting i finværet.  Det er ting jeg setter stor pris på i hverdagen.  Rett før vi dro kom det en svane helt inntil kanten og jeg ble både fascinert og litt skremt.  Pene dyr, men de er klin gærne hvis de føler seg truet, og det siste vi ville var å bli angrepet av en gal svane med bare føtter på skarpe steiner.

 

 

Tidligere i uka fikk vi også besøk av lillebroren min og det var veldig stas.  Vi dro til Sørenga og det var så fint der.  Nok en vakker solnedgang og jeg er alltid like obsessed.  Det finnes ikke mye som topper en fargerik himmel en varm sommerkveld.  Det gir ro i sjela.  Jeg hadde faktisk aldri vært på Sørenga før, så det var gøy å endelig få sjekket ut stedet.  Vi nøt den vakre utsikten med is fra Paradis Gelateria.  Altså… Godt selskap, is og solnedgang. Hvor heldig kan man bli?  Det ble litt råning på el-sparkesykkel og det er ganske befriende å suse avgårde med vinden i håret, selv om jeg er like redd for å tryne eller kjøre på noe hver eneste gang.

 

 

Jeg har også jobbet en del denne uka.  Vi har hatt flere kampanjer, så det har vært både travelt og hektisk, og det er ekstremt varmt å løpe trapper opp og ned til lageret i denne varmen.  De andre dagene har vært overkommelige, men gårsdagen var ganske tøff.  Konstant kø i kassa, mye folk, varmt lokale og åtte timers vakt.  Jeg trives kjempegodt i jobben min og digger kollegaene mine, men åtte timer på en lørdag er generelt kjedelig på en lørdag og vertfall når det er så mye å gjøre.  Men herregud, jeg er supertakknemlig for at jeg har en jobb å gå til og for at kundene strømmer til.  Vi er ganske heldige sånn sett!

 

 

På fredag fikk jeg endelig besøk av bestevenninna mi og vi nøt både is og kake på balkongen vår og skravlet i vei i timesvis.  Det er ikke så ofte vi ses, så det er ekstremt koselig.  Tidligere i uka møtte jeg også to andre venninner og det ble litt shopping og burger på McDonalds.  Så gøy å se igjen venner man ikke har sett på en stund.  Kan ikke huske sist jeg var så sosial, men det føles veldig bra!  Og kvelden i går ble også brukt til å råne rundt på Sørenga med el-sparkesykkel og nyte utsikten av blått vann og fin utsikt.  Neste gang skal jeg ha med badeklær, fordi det fristet ekstremt mye å hoppe utti og kjøle ned kroppen etter en lang og klam dag på jobb.  Og det er jo så deilig å bade generelt.  Å flyte fritt på vannet.  Det er ganske befriende.

 

 

Ellers har det vært en rolig søndag med minipizza og juice fra bakeriet på hjørnet til frokost og sofachill mesteparten av dagen.  Jeg og broren min er rastløse av oss, så vi trosset regnet og tuslet en liten tur for å røre på kroppen.  Utenom det så har dagen kun gått til å slappe av og det trengtes virkelig.  Huden har fått litt kjærlighet i form av ansiktsmaske og kroppen har fått hvile og pleie, så det må da væra bra.  Nå gleder jeg meg faktisk til å finne senga og få meg en god natts søvn.  Regnet har kjølt ned lufta og endelig går det ann å sove igjen uten å bli tvers igjennom kokt.  Sov godt fine mennesker!

 

Vi har blitt samboere!

 

Hei vakre mennesker!  

 

Den siste tiden har vært både fin og spennende, og en skikkelig opptur spør du meg.  Sommeren har kommet for fullt og jeg nyter hvert sekund med sol og varme.  Sommeren er virkelig topp en beste årstid spør du meg, utenom den koselige jula som alltid sniker seg inn hver desember.  Lette kjoler og luftige sandaler.  Lange og lyse dager.  Blå himmel og varmegrader.  Det er ganske idyllisk!

 

Jeg og kjæresten min pratet om å flytte og leie noe sammen, og det har vi endelig fått til.  Alt gikk veldig fort når vi først hoppet i det og gikk på visning, og jeg angrer ikke et eneste sekund.  For et par uker siden så flyttet vi inn i en koselig leilighet nede i Oslo sentrum og her trives vi utrolig godt.  Og det er veldig deilig å ha noe helt eget, som bare er vårt.  Jeg har nesten følt at jeg har vært på ferie siden vi flytta inn, på en sånn fri og deilig måte.  Nabolaget er utrolig koselig og alt rundt ligger så enkelt til.  Det kunne jo ikke ha blitt mer sentralt!  Og jeg har endelig fått dullet litt med interiør igjen og det er noe jeg synes er veldig gøy.  Og fint ble det også!

 

 

Første kvelden vi flytta inn sjekka vi ut pizzarestauranten som ligger på hjørnet og det var veldig koselig.  Og ikke minst veldig deilig å slippe å lage mat etter timesvis med pakking, bæring og kjøring av flyttelass.  Vi brukte kvelden på å sjekke ut nabolaget, se oss rundt og nyte kvelden sammen.  Og jeg er veldig fornøyd med samboeren min, det skal sies.  Det ble en tur på Opera-taket og sightseeing rundt i byen med el-sparkesykler og det var utrolig koselig og gøy.  En ny måte å se byen på.  Og det ble en del mat ute første uka, men en gang i blant er det veldig greit.  Og ikke minst ekstra stas å teste ut det som ligger i nærområdet.  Blant annet Freak shake fra kafeen Creamy gjorde innrykk.  Milkshake med donut, kuleis med kjeks, krem og sjokoladesaus ved siden av.  Utrolig godt, men veldig mettende i store doser.

 

Jeg har også vært over gjennomsnittet sosial bare på de ukene her i forhold til de siste årene.  Mamma og en venninne av henne besøkte meg i byen.  Det ble shopping, sightseeing og søte retter på Pincho Nation.  Vi havnet midt i demonstrasjonen for Black Lives Matters og jeg ble så rørt at jeg sleit med å holde tilbake tårene.  Det er så utrolig viktig tema og en menneskerett!  Helt sjukt at man fortsatt må kjempe for det i 2020.  Tenk å bli tråkket på og forskjellsbehandlet på grunn av hvilken farge du har på huden.  Jeg forstår ikke og kommer nok heller aldri til å gjøre det.  Verden kan være ganske stygg.  Ellers har jeg både hatt besøk av og tuslet rundt i byen med gode venninner.  Koselige samtaler, iskaffe på balkongen og godt selskap.  Det er noe jeg setter stor pris på i hverdagen.

 

 

Jeg er fortsatt halvveis permittert fra jobb, så jeg jobber når jeg kan og slapper av utenom.  Dere som har fulgt meg en stund eller kjenner meg vet at energinivået mitt og utholdenheten min i hverdagen kan variere og at det går utover hverdagslivet mitt i perioder.  Jeg blir lett utmattet og det er noe jeg synes er vanskelig.  Jeg er en person som liker å få ting gjort.  Husarbeid, trening, jobb, osv.  Jeg vil få til alt, jeg vil gjøre alt og jeg vil være der det skjer.  Jeg håper at jeg en dag kan få svar på hvorfor kroppen sier stopp lenge før jeg gjør det og at jeg om ikke noe annet kan få veiledning på veien.  Men jeg er veldig takknemlig for de gode dagene og periodene og at jeg har en jobb å gå til.  Jeg trives fortsatt like godt med oppgavene og kollegaene og det er en stor drivkraft.

 

Og selv om jeg trives godt i byen, så er det alltid deilig å komme hematte tel bygda og senke skuldrene for en stund.  Grønt gress så langt man kan se.  Avstand mellom hvert hus.  Skog og mark.  Det er ganske befriende.  Helga tilbringte jeg hjemme.  Det ble en deilig joggetur for første gang på lenge.  Det var en opptur å våkne med god energi og ha overskudd til å fullføre.  Jeg besøkte søskenbarnet mitt og det er ikke så ofte vi ses, så det er ekstra koselig å kunne slå seg ned i sofaen og ta en prat.  På lørdagen dro jeg til Kongsvinger og hentet kjæresten min, og da slo det virkelig ikke feil med litt søtt på tallerkenen.  Tre pannekaker med krem, jordbær, is og Nutella.  Kjenner jeg nesten får vann i munnen bare av å nevne det. Kveldsbad i varmen slo heller ikke feil.  Det ble årets første bad og langt ifra det siste.

 

 

På søndag feiret vi dåpen til søskenbarnet mitt og det var koselig å se hele slekta igjen.  Masse god mat og kaker i fleng.  Finstasen var på.  Været var heller ikke til å klage på.  Tante og onkel hadde pyntet lokalet i masse fine pastellfarger og det var utrolig koselig.  Det er ikke så ofte at slekta samles, så jeg setter ekstra stor pris på slike dager.  Men nå skal jeg nyte sola i ett par timer til før det bærer ut døra igjen.  Mat må man ha, før det blir bading i kveld.  Ha en fin dag vakre mennesker <3