Sommeren 2020

 

Hei fininger!

 

Shit, som jeg har savnet å blogge!  Jeg sier det hver gang, og jeg mener det.  Enda så ender det alltid opp med å gå dager, uker og måneder i mellom.  Jeg er så dårlig på å prioritere og sette av tid til ting jeg liker å gjøre.  Istedenfor å spille gitar eller skrive, så ender jeg opp med å vaske klær, ta oppvasken eller støvsuge leiligheta.  Det må gjøres, men det må kanskje ikke gjøres hver eneste dag eller med en eneste gang.  Og jeg lærer og prøver og feiler hver uke som går.  Men en gang for alle så har jeg laget meg en ukentlig plan jeg ønsker å følge hvor jeg faktisk setter av tid til trening, til å blogge ukentlig, drive med musikk og bake.  Ikke minst en dag i uka hvor jeg gjør reint i leiligheta.  Jeg har også blitt flinkere til å få inn rutiner på søvn, for det er noe jeg har slitt med.  Jeg jobber oftest kveld og sover bort dagene, men det har jeg snudd og det føles bra.  Det merkes at jeg er tilbake i full stilling på jobb og at dagene som oftest går til det, rydding, matlaging og alt det voksenlivet byr på.  Heldigvis har jeg hatt sommerferie og fått opplevd mye fint i mellomtiden også.

 

 

Jeg startet faktisk sommeren med å kjøpe meg elektrisk sparkesykkel.  Mens kjæresten min dro for å hente sin Bydue, så dro jeg til Classywalk på Sandvika for å kjøpe min egen og overraske han.  Det viste jeg derimot at den jeg kjøpte ikke var vanntett, så jeg endte opp med en Bydue jeg også.  Og det viste seg å være tidenes investering.  Vi har råna rundt i Oslo og sett byen vår fra nye kriker og kroker.  Opp Operataket, utallige turer til Sørenga, opp og ned Karl Johan og mange andre sider av byen jeg ikke har besøkt før.  Jeg liker at han er så eventyrlysten og alltid er flink til å ta meg med på tur.  Utforske nærområdet og bli bedre kjent med byen.  Jeg har også brukt den til jobb og butikken hver eneste dag siden jeg kjøpte den.  Det er så genialt!

 

Vi var en gjeng som leide flåte hos Sørenga Badstuflåte og det var veldig koselig og avslappende.  Vi hadde en hel flåte for oss selv.  Solte oss på taket, hoppet fra stupebrettet, kløna rundt på padlebrett og varma oss i badstua.  Oslofjorden har virkelig ikke skuffa når det kommer til badetemperatur i sommer.  Startet kvelden med Burger på en bar på Østbanehallen.  Det var samme gjeng som vi var på hyttetur med i mars og det var like god stemning som sist.  Hadde ikke sagt nei til flere slike kvelder eller en tur til på flåta!

 

 

Et av våre eventyr ble på bysykkel hele veien fra Oslo busstasjon til Majorstua.  Litt over en time på sykkelsete var uvant etter å ikke ha rørt en vanlig sykkel på flere år.  Og det er ganske tungt å sykle opp Karl Johan og slottsparken, men herregud så deilig det føltes etterpå.  Og ikke minst gøy å gjøre noe nytt, noe jeg ikke har gjort før.  Sommeren tok oss også med til Gjerdrum, hvor vi brukte vår første ferieuke sammen.  Vi hjalp søstera hans og typen med å pusse opp den nye leiligheta deres og det ble så koselig til slutt.  Under oppholdet sov vi i et superfint hus i nærheten, eid av stefaren hans.  Hektiske dager, men koselige kvelder.  Det ble også mange fine samtaler og det er noe jeg verdsetter høyt.  Kjæresten min har en veldig fin familie som jeg har blitt veldig glad i og jeg føler meg ganske hjemme rundt de også.  Vi prøvde også sparkesyklene våre langs små landeveier og enger, og norsk natur er så vakker!

 

 

Et pusterom.

 

 

For noen uker siden ble jeg invitert på modellkurset til Twice School som er en ny skole her i Oslo.  De har lokalet sitt på Nydalen og jeg er så glad jeg takket ja!  Vi fikk all informasjon vi trengte om bransjen generelt, fin servering og lærte å gå på catwalk.  Det er faktisk ganske mye å tenke på når man skal gli nedover golvet som en Victoria Secrets engel.  De tre flinke jentene som drev kurset har alle tre god erfaring fra bransjen og jobber profesjonelt, og de var superkoselige, jordnære, flinke og morsomme å være rundt.  Og veldig flinke til å lære bort.  Dag to på kurset, så kom en makeup-artist og ga gode tips, vi lærte hva som er viktig på casting og hvordan man best poserer for å se finest ut på bilder.  De to dagene var så lærerike, morsomme og spennende, og jeg anbefaler alle som synes bransjen virker spennende eller som ønsker å bli flinkere til å være kul på bilder til å melde seg på kurset.

 

 

Når kurset var ferdig så satte jeg meg på en buss til det vakre Sørlandet sammen med kjæresten min.  Foreldrene hans har hus der nede og det var kjempekoselig og idyllisk.  Grønne enger og like ved vannet. Vi hadde litt regn og masse sol, og jeg nøt solrike fridager på solsenga mens typen min malte hus.  Vi tok turen ned til Risør og sjekket ut hele stedet med sparkesyklene våres.  Vi kjørte faktisk helt opp til Risørflekken og jeg tror aldri noen har vært oppi der med en sparkesykkel før for å si det sånn.  Men for en utsikt!  Det er så sinnsykt vakkert der nede.  Blått vann, koselige brygger og båter så langt man kan se.  Det ble burger på en fin restaurant rett ved vannkanten med svigers og frappe på en benk med utsikt.  Det ble fisketur, og jeg har innsett at jeg aldri hadde gjort karriere av å være på fiskebåt.  Det var så deilig å slappe av en hel uke med sommeridyll på et fredfullt sted.  Masse frisk luft.  Senkede skuldre.  Jeg lengter sånn tilbake!

 

 

Og der var to uker med sommerferie gått og jeg måtte tilbake på jobb.  Det er alltid like koselig å se kollegaene mine igjen og jeg trives jo på jobb når alt kommer til alt.  Men alle trenger å gjøre noe annet og få et pusterom i ny og ned.  Pappa og bror besøkte oss tidligere i uka og det er lenge siden jeg har sett familien min.  Jeg gleder meg sånn til å dra hematte til Solør om ett par uker og se resten av familien min.  Det begynner å bli lenge siden!  Ikke minst komme meg over grensa og harryhandle.

 

 

Det ble også en fin hælj med minigolf på Oslo Camping, en frisk alkoholfri drink og fries på en sportsbar i nærheten og shuffleboard med en fin gjeng.  Planen var å dra hjem og slappe av etter åtte timer på jobb en lørdag, men jeg er glad jeg dro ut istedenfor.  Jeg møtte også to venner fra jeg tida på Skjeberg Folkehøyskole og det var superkoselig.  Alt var som før, og praten gled som alltid, og sånne øyeblikk gjør meg så glad.  Jeg merker at jeg savner mange av folkene og øyeblikkene fra jeg gikk på folkehøyskole.  Ett år jeg aldri ville vært foruten og som jeg aldri kommer til å glemme.  Grip sjansen til ett år om du kan, for du kommer ikke til å angre!  Men nå kaller hverdagslivet, så da er det bare å rydde opp etter frokosten, få inn en treningsøkt og gjøre meg klar til en hyggelig kveld på jobb.  Blir det stille, blir det mye å gjøre?  Alltid like spennende å se.  Jeg gleder meg vertfall til å bruke mer tid på bloggen fremover og skrive av hjertets lyst.  Ha en fin dag alle vakre <3