En annerledes hverdag

 

Heei fininger!  Jeg håper dere alle har det bra og at dere kommer dere gjennom den litt uvanlige hverdagen.  Jeg håper at dere føler dere trygge, har noen som tar vare på dere og som dere kan prate med om ting er skummelt og vanskelig.  Det er jo tunge og forvirrende tider og mange kjenner skikkelig på det.  Mange er redde, noen er syke, flere er isolert, de fleste må holde seg hjemme.  Butikkene de første dagene var ribbet og tomme, bussen føltes øde og du tviholder på hostingen fordi folk ser på deg som om du bærer en kniv.  Som sagt så forsto ikke jeg helt alvoret i starten, fikk det ikke helt under huden.  De siste ukene har ting sklidd mer og mer på meg.  Jeg har vært isolert hjemme og vet fortsatt ikke om jeg var syk med korona allerede i februar eller om jeg har hatt det nå.  Det kjedeligste er å ikke vite.  Ikke vite om man er til skade for andre eller ikke.  Jeg har tatt mine forhåndsregler og holdt meg hjemme i karantenen min.  Og karantenen min var heldigvis over i går.  Det beste var å freshe seg opp og faktisk ha et sted å gå.  Og min destinasjon ble matbutikken.  Fylle på med pommes frittes, frukt og gjær.  Det var deilig å kjenne litt på en normal hverdag igjen.  Jeg kommer nok ikke til å ta turen til matbutikken på egenhånd for gitt på lang tid.  Og bare det å kunne bevege seg mer enn ti meter om gangen i en leilighet er en gave i seg selv.

 

 

Jeg synes det er kjempefint at de har ordnet systemer på matbutikken for å gjøre det enklere og tryggere.  Selv gikk jeg med tynne hansker på butikken.  Turte nesten ikke røre eller ta på noe som helst.  Man tenker seg om to ganger før man plukker ut noe fra hylla.  Jeg er ikke så veldig hysterisk når det kommer til å bli smittet, men jeg er redd for at jeg kan være en smittebærer.  Det siste jeg vil her i livet er å smitte noen som er i faresonen.  Vi har ingen å miste!  Men friheten til å bevege seg ute i det fri igjen er undervurdert.  Selvfølgelig holder jeg avstand, og beveger meg kun ut av leiligheta for å gå på butikken, gjøre viktige ærender og for å få påfyll av frisk luft.  Jeg bor heldigvis ikke midt i byen, så jeg kan bevege meg utenfor blokka uten å være oppå mange mennesker.  Jeg kommer til å holde meg hjemme så godt det lar seg gjøre og kommer ikke til å fly rundt om kring, menge meg med mange folk og gå wild and crazy nå som jeg kan.

 

Alle har et ansvar oppi dette.  Og jeg har så sinnsykt stor respekt for butikkansatte, helsepersonell og kolonialsjåfører blant annet som står på natt og dag, og stiller opp og jobber livet av seg for at vi skal ha fulle hyller når vi kommer på butikken, for at vi skal få mat på døra hvis vi ikke kan gå på butikken, for at vår helse og våre liv skal være i de tryggeste hender.  Disse folkene setter sine liv i fare for at våre ikke skal være det.  Jeg har ikke ord for hvor mye respekt jeg har og hvor takknemlig jeg er for den jobben de gjør.  Vi er heldige som lever rundt sånne mennesker.  Og verden trenger de sårt!  Så lenge vi alle gjør en innsats, tar våre forhåndsregler, tar vare på oss selv og andre og følger de reglene og tipsene vi får, så tror og håper jeg at vi får se bedre tider.  Jeg skal vertfall fortsette å “Get dressed and have nowhere to go”.  Jeg elsker å mikse og matche med klær, sminke meg i ny og ned og være kreativ.  Og jeg synes det er gøy å ta bilder.  Det er noe jeg kommer til å fortsette med.  Og jeg er veldig glad i å bake, skrive, synge og bruke kreativiteten min til noe.  Det blir nok av del av de tingene fremover også.  Vurderer å begynne å lage youtube-videoer igjen.  Vi får se hva tiden bringer.  Jeg håper vertfall at jeg får tilbringet påsken hjemme med familien min.  Jeg savner de sånn og har ikke sett de på flere måneder.  Det blir godt å komme hemmat tel bygda og Solør igjen.  Høre litt dialekt og se både elv og skog.  Det blir fint!  Men til da skal jeg leve livet dag for dag.  Har fylt kvelden med biff og smågodt, og den fineste og beste jeg veit om.  Livet hadde ikke vært det samme uten han.  Det er så rart det der, hvordan man kan gå fra å være ukjente til å på mange måter ikke helt huske hvordan livet var uten dem.  Jeg har faktisk aldri hatt det så fint og trygt og stabilt med noen før.  Det føles veldig bra!  Og jeg føler meg ekstremt heldig.  Men nå er det tid for å ta igjen litt reality og Ex on the Beach.  Reality vil alltid være min guilty pleasure.  Kanskje ikke så guilty heller.  Ha en fin kveld og natt!  Take care <3

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg